Meny

Om Elektro Radio

Elektro Radio AB – Din Bästa Affär sedan 1945!

Epoken Elektro Radio inleddes 1945 då Lars ”Radio-Lasse” Johansson startade en radiobutik med verkstad i Emmaboda. Lars hade då varit anställd som radioreparatör i ett annat företag, men ville pröva att fortsätta i egen regi.

På 1950-talet började kylskåpen och frysboxarna göra sin entré i de svenska hemmen. ”Radio-Lasse” var då inte sen att hoppa på den nya trenden och började sälja vitvaror i sin butik. Och kombinationen vitvaror – hemelektronik har hållit fram till idag, även om åtskilliga nya innovationer tillkommit under de senaste 50 åren.

Elinstallationer
Med tiden uppstod ett ökat behov av att få utföra elektriska installationer åt företagets kunder. För att trygga detta, köpte Lars Johansson 1969 ett elinstallationsföretag med 4 anställda och drev det vidare.

Än idag är Emmaboda Elektriska AB ett systerföretag till Elektro Radio AB. Det har numera expanderat till att omfatta 18 anställda. Kunderna är såväl industri- och byggföretag som privatpersoner i Emmaboda med omgivande kommuner.

I början av 1980-talet tog Lars Johanssons son Sten-Olof över driften av Elektro Radio AB. Idag delar han ansvaret för de båda företagen med sin hustru Ann-Sofie och en kompanjon.

Elektro Radio AB har idag fyra heltidsanställda. Därutöver finns reparatören Mikael Karlsson med företaget Elektronikkonsult i företagets lokaler som ytterligare en resurs.

Bästa service genom Euronics
”Din bästa affär” är den slogan som hängt med under alla år och som butiken ännu lever upp till.

Elektro Radio AB ingår i Euronics, som är rikstäckande i Sverige och den största kedjan inom hemelektronik i Europa. Därigenom har man tillgång till allt som krävs för att fortsätta vara en välsorterad fackhandlare med hög produktkunskap och bästa service.

”Namnet Euronics lyfter fram oss på marknaden. Kunderna vet att de alltid hittar kvalitetsprodukter till rätt pris hos oss eftersom vi är en Euronicsbutik”, säger Ann-Sofie Johansson.

Uppskattad parabolservice
Ännu en tjänst som Elektro Radio erbjuder är service och montering av paraboler. Mats Klingstedt finns till hands ute på fältet för alla som behöver hjälp med sin parabol. Hans tjänster är ofta efterfrågade.

Förutom privatkunder är småföretagen i Emmaboda med omnejd en ofta återkommande kundgrupp hos Elektro Radio. Även Emmaboda kommun tillhör de kunder som upptäckt fördelarna med att göra sina inköp hos en Euronics fackhandlare.

”Alla gamla och nya kunder hälsas varmt välkomna till vår Euronicsbutik i Emmaboda”, hälsar Ann-Sofie och Sten-Olof Johansson med personal.